Siirry sisältöön

Taide, puhe ja työ – puheenvuoroja ja vuoropuhelua luovan työn tekemisestä

torstaina 11.5.2023 | Taiteen talo

Tervetuloa ensimmäistä kertaa järjestettävään luovien alojen työllistymismahdollisuuksia edistävään tapahtumaan Turun Taiteen taloon!

Taide, puhe ja työ -tapahtumassa pääset tapaamaan muita luovien alojen toimijoita, kuulemaan inspiroivia puheenvuoroja alan huippuammattilaisilta sekä saamaan tietoa luovien alojen työllistymismahdollisuuksista ja yrittäjyydestä. Voit myös hyödyntää mahdollisuuden saada henkilökohtaista sparrausta omaan yritysideaan.

Taide, puhe ja työ -tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen luovien alojen osaajat ja palveluiden tarvitsijat, luoda uusia työllistymis- ja yhteistyömahdollisuuksia sekä vahvistaa verkostoja.

Kenelle?

Tapahtuma on suunnattu luovien alojen osaajille, työnantajille, yhteisöille, opiskelijoille ja luovien alojen palveluita tarvitseville yrityksille Varsinais-Suomessa.

Mitä tapahtuu?

Päivä koostuu inspiroivista puheenvuoroista, henkilökohtaisesta yrityssparrauksesta sekä vapaasta verkostoitumisesta – taide-elämyksiä unohtamatta.

Aloitamme yhteisellä ohjelmalla klo 14, ja tapahtuma-alue on auki klo 18 asti.

Tapahtuman keynote-puheenvuorojen teemana on Ammattina luovuus. Päälavalle nousee kolme luovan alan huippuammattilaista, jotka jakavat kokemuksiaan muun muassa yrittämisestä Suomessa ja kansainvälisellä kentällä.

  • ArtTeatron valovoimainen toimitusjohtaja, sirkustaiteilija ja yrittäjä Pauliina Räsänen kertoo omasta kansainvälisestä urastaan sekä nostaa esiin näkökulmia henkilöbrändäykseen, verkostoitumiseen ja luovuuden merkitykseen kulttuurialan yritystoiminnassa.
  • Pelialan kokemuksia kuullaan Roviolla johtotehtävissä toimineelta, omaa animaatiostudiota pyörittävältä Nick Dorralta. Dorra käy läpi erilaisia reittejä animaatio- tai pelialalle työllistymiseen, oman yrityksen perustamiseen ja verkostojen rakentamiseen alalla, jossa näytöt ja kontaktit painavat.
  • Nukketeatteritaiteilija, ohjaaja ja käsikirjoittaja Ishmael Falken puheenvuorossa kuullaan kansainvälisen uran tekemisestä sekä siitä, millaisia mahdollisuuksia ja haasteita teatterin vapaalla kentällä on Suomessa.

Toimintaansa esittelemässä näytteilleasettajina muun muassa Länsi-Suomen Elokuvakomissio, joka kertoo elokuva-alan työmahdollisuuksista ja verkostoista Turun alueella, pelinkehittäjien IGDA Finland, monenlaista luovan alan osaamista verkostoihinsa tarvitseva RajuLive sekä Varsinais-Suomen TE-Palvelut.

Luovan alan työpaikat hankitaan tunnetusti verkostojen kautta. Taide, puhe ja työ tarjoaa mahdollisuuden omien verkostojen rakentamiseen ja syventämiseen.

Tapahtumasta löytyy myös matchmaking-huone, jossa voit tavata juuri sinulle potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Rekisteröidy ja täytä profiilitietosi Tavatassa ennen tapahtumaa, niin Tavata ehdottaa sinulle profiilisi perusteella sopivimpia matchmaking-kumppaneita.

Tapahtuma on maksuton.

Rekisteröidy Tavata-palveluun ja luo profiilisi täällä

Löydät Tavata-pikaohjeen ja lisätietoa alempana tällä sivulla.

Taide, puhe ja työ
Taiteen talo, Nunnankatu 4, Turku
Torstaina 11.5.2023
klo 14–18

FB EVENT

Ohjelma

13.30 Taiteen talon ovet avautuvat yleisölle

14.00 Ohjelman avaus: Great Minds

14.15 Keynote: Pauliina Räsänen, ArtTeatron toimitusjohtaja, sirkustaiteilija ja yrittäjä

14.35 Q&A: Pauliina Räsänen & Great Minds

15.00 Finfringe-festivaalin yllätysohjelmaa

15.30 Keynote (in English): Ishmael Falke, nukketeatteritaiteilija, ohjaaja ja esiintyjä

15.50 Q&A: Ishmael Falke & Great Minds

16.30 Keynote: Nick Dorra, animaatiotuottaja, konsultti ja yrittäjä

16.50 Q&A: Nick Dorra & Great Minds

17.30 Great Minds: inspiraatiota ja yhteenveto päivästä

 

Osallistujat

mm. Länsi-Suomen Elokuvakomissio, Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki, TE-Palvelut, Kulttuurikampus Turku, Turku AMK:n hankkeet (Diversi-Date, KUTOVA, Taidereseptihanke (Arts on Prediscription) ja Theatre in Palm, IGDA Finland, Kirjan talo, Bandage, Rajulive.

KEYNOTE-PUHUJAT

Pauliina Räsänen

Pauliina Räsänen
Pauliina Räsänen

ArtTeatro Oy:n toimitusjohtaja ja sirkustaiteilija Pauliina Räsänen (FM) kertoo sirkus- ja taikataiteen yrittämisestä Suomessa ja kansainvälisellä kentällä

Räsänen nostaa esiin kokemuksia omasta kansainvälisestä urastaan urapolkunsa, näkökulmia henkilöbrändäykseen ja verkostoitumiseen. Räsänen kertoo myös luovuuden merkityksestä osana kulttuurialan yrittämistä.


Ishmael Falke

Ishmael Falke
Ishmael Falke

Ishmael Falke is a Turku based puppeteer, director, performer and a teacher. He is interested in stories told by materials and spaces, in redefining the body as a performative tool, in contradictions, in the breaking down of old and familiar stories and in their reconstruction.

In English


Nick Dorra

Nick Dorra
Nick Dorra

Animaatiotuottaja, konsultti ja yrittäjä Nick Dorra on toiminut animaatiotuotantojen parissa eri tehtävissä 20 vuotta. Vuosien varrelle mahtuu mm. Rovion animaatiostudion pystyttäminen ja vetovastuu, start-up -projekti newyorkilaisen yrityshautomon kanssa sekä kahden oman yrityksen, ND Tuotannon ja Haruworksin taipaleet.

Puheenvuorossaan Nick käy läpi erilaisia reittejä animaatio- tai pelialalle työllistymiseen, oman yrityksen perustamiseen ja verkostojen rakentamiseen. Kulttuurialoilla näytöt ja kontaktit painavat yleensä enemmän kuin tutkinnot, mutta miten niitä kannattaa hankkia ja miksi tutkintojakaan ei pidä väheksyä?


Tapahtuman juontaa Great Minds.

PIKAOHJE Tavata-alustasta

Rekisteröidy Tavata-palveluun ja luo profiilisi täällä

Parhaan kokemuksen saadaksesi täytä Tavatan rekisteröitymistiedot sekä tapahtumaprofiili mahdollisimman huolellisesti. Tapahtumaprofiilin perusteella Tavata ehdottaa sinulle sopivimpia matchmaking-kumppaneita. Tavataan ja tapahtumaprofiiliin liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia täältä https://tavata.events/fi/ukk


Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun AMK:n Taideakatemian ja Humak.in yhteinen Okulaarihanke, Turun kaupungin kulttuurin kärkihanke, Finfringe ja Taiteen talo

 

 

Finfringe